راهنما

راهنمای خرید هارد اکسترنال

راهنمای خرید هارد اکسترنال

هارد اکسترنال یک فضای ذخیره سازی جداگانه از حافظه های استفاده شده در داخل لپ تاپ یا کامپیوتر می باشد که در بیرون از دستگاه استفاده می شود و قابلیت حمل و جابجایی دارد. این هاردها سالیان سال است که به منظورهای متفاوت مورد استفاده قرار می گیرند. اگر یک تدوینگر می باشید احتمالا لازم دارید که بیشتر پروژه های خود را همیشه به همراه داشته باشید. یا اگر گیمر هستید ممکن است فایل بازی های زیادی را به صورت آماده داشته باشید که هروقت بخواهید بتوانید نصب کنید.

همچنین این هاردهای اکسترنال برای ذخیره اطلاعات شخصی مانند عکس ها و فیلم ها، بسیار بدرد می خورند و حتی می توانید آن ها را به تلویزیون وصل کنید و به تماشای فیلم های قرار گرفته در آن بپردازید. اگر بخواهیم از مزایای این هاردها بگوییم، می توانیم ۱۰ صفحه رو برای شما پر کنیم که خواندن آن حوصله سر بر می شود، پس بلافاصله به راهنمای خرید هاردهای اکسترنال می پردازیم.

مقایسه هارد های اکسترنال SSD و HDD

حافظه های HDD برای ذخیره اطلاعات از دیسک های چرخان و تکنولوژی مغناطیسی استفاده می کنند و در مقابل آن ها، حافظه های SSD از قطعه های الکترونیکی و ذخیره جریان در داخل ترانزیستورها کمک می گیرد. سرعت انتقال و خواندن داده ها در هارد های SSD به طرز قابل توجهی سریعتر می باشد و همچنین، اندازه ابعاد این هاردها بسیار کوچیکتر است و در برابر ضربه مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند.

 اگر تمامی این موارد را باهم می خواهید و مستلزم استفاده از آن ها می باشید، چاره ای جز پرداخت هزینه بیشتر برای خرید هارد اکسترنال SSD نخواهید داشت. ولی اگر نظر ما را می خواهید، چون ماهیت استفاده هاردهای اکسترنال آرشیو کردن اطلاعات می باشد، می توانید با هزینه بسیار کمتر، یک هارد HDD‌ با سرعت دور دیسک 7200rpm تهیه کنید و نیازهای خود را با آن حل و فصل نمایید.

سرعت انتقال اطلاعات در هارد های اکسترنال

سرعت انتقال اطلاعات در هارد های اکسترنال

همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، سرعت انتقال داده ها در هاردهای SSD بسیار بالاتر از هارد های HDD می باشد. بجز نوع حافظه، موارد بسیار دیگری هستند که روی سرعت انتقال داده ها تاثیر می گذارند که یکی از آن ها تکنولوژی و نوع پورت انتقال داده است. اکثر هاردهای اکسترنال از انواع پورت های USB استفاده می کنند که از میان آن ها پورت های USB Type-C با تکنولوژی Thunderbolt (نسخه ۳ یا ۴) بیشترین سرعت و قیمت را دارند که می توانند حداکثر با سرعت ۴۰ گیگابیت در ثانیه اطلاعات شما را جابجا کنند.

 بعد از آن ها، پورت های USB 2 و USB 3 بیشترین سرعت انتقال داده رو دارند که باتوجه به نوع تکنولوژی استفاده شده، می توانند از 420 مگابیت تا 10 گیگابیت در ثانیه سرعت انتقال اطلاعات داشته باشند. پورت های USB 2.0 بسیار قدیمی هستند و اصلا پیشنهاد نمی شوند مگر اینکه بخواهید به شدت هزینه های خود را کاهش دهید. در مقابل، پورت های USB 3 انواع مختلفی دارند که سرعتشان از 5 گیگابیت تا 10 گیگابیت متفاوت است.

پورت های  نسل ۱ (Gen1) USB3.0، USB3.1 و USB3.2 معمولا با رنگ آبی مشخص می شوند و می توانند تا 5 گیگابیت در ثانیه سرعت داشته باشند. همچنین، پورت های Gen2 USB3.0 و USB3.1 تا 10 گیگابیت و USB3.2 Gen2 تا 20 گیگابیت در ثانیه می توانند اطلاعات شما را منتقل کنند که اکثرا رنگ آن ها قرمز رنگ می باشد.

بعد از نوع پورت استفاده شده در هارد، باید به بافر استفاده شده در آن دقت کنید. بافرها مانند رم یا حافظه کش عمل می کنند. بافرها به عنوان حافظه میانی استفاده می شوند و اختلاف سرعت انتقال داده را بین دو حافظه، جبران می کنند و هرچه حافظه بافر بیشتر باشد سرعت هارد بالاتر می رود. حجم 128 مگابیت برای بافرها کافیست ولی می توانید نسبت به بودجه خودتان هاردهایی با بافر 64 مگابیت یا 256 مگابیت تهیه کنید.

همچنین، یکی دریگر از عوامل موثر در سرعت هاردهای دیسکی (HDD)، سرعت چرخش نوار مغناطیسی آن در یک دقیقه می باشد که آن را به اختصار با حروف rpm مشخص می کنند. هرچه صفحه مغناطیسی هارد با سرعت بیشتری بچرخد، در مدت زمان کمتری به داده مورد نظر دسترسی پیدا می کنید. اکثر حافظه های HDD دارای سرعت چرخش 5400 rpm می باشد ولی اگر میتوانید نسخه های 7200 rpm را تهیه کنید تا سرعت بیشتری را تجربه کنید.

حمل پذیری و دوام در برابر ضربه

حمل پذیری و دوام در برابر ضربه

اکثر افراد دوست دارند از هاردهای جمع و جور مرسوم 2.5 اینچ استفاده کنند تا جابجایی آن ها راحت تر شود و بتوانند در کیف یا کوله خود قرار دهند. ظرفیت اکثر این هاردها 2 ترابایت می باشد و برای دسترسی به حافظه بیشتر باید از هاردهای اکسترنال رومیزی استفاده کنید. هاردهای رومیزی به صورت عمودی قرار می گیرند و برق مورد نیاز خود را با یک کابل جداگونه از کامپیوتر یا منبع تغذیه تامیین می کنند که ممکن است حمل آن ها زیاد راحت نباشد.

همچنین، هاردهای HDD به دلیل استفاده از صفحه های مغناطیسی، در برابر ضربه حساس هستند و تا جایی که ممکن است نباید بیافتند یا ضربه های محکمی به آن ها وارد شود که درصورت همچین اتفاقی ممکن است اطلاعات شما دچار آسیب شود و نتوانید از آن ها استفاده کنید. هرچند بعضی از شرکت ها (مانند ADATA) هاردهای HDD خود را به کمک محفظه هایی ارتقا می دهند تا در برابر ضربه (و بعضا آب و رطوبت) مقاوم باشد.

همچنین لازم به ذکر است، حافظه های SSD به دلیل عدم استفاده از قطعه های متحرک، بسیار کوچیکتر و در برابر ضربه و افتادن 100 درصد مقاوم هستند ولی برای تهیه آن ها باید هزینه های چند برابر پرداخت نمایید.

امنیت اطلاعات در هارد

امنیت اطلاعات قرار گرفته در هاردها را می توان به کمک نرم افزارهای زیادی تامیین کرد ولی تعداد معدود و خاصی از هاردها هستند که توانایی رمزگذاری فیزیکی را روی اطلاعات شما دارند. اگر روی امنیت داده های خود بسیار حساس می باشید بهتر است از میان هاردهایی که قابلیت رمزگذاری فیزیکی دارند دست به انتخاب بزنید. ولی باید بدانید که قیمت این حافظه ها بسیار بالاتر از حد معقول است. همچنین، بعضی از این هاردها قابلیت رمزگذاری از طریق اثرانگشت یا number Pad را برای شما فراهم می کند تا با خیال راحت از امینت اطلاعات قرار گرفته در هارد مطمئن شوید.

گارانتی معتبر هارد

یکی دیگر از مواردی که باید حین خرید هارد به آن توجه نمایید، گارانتی آن می باشد. شرکت های خاصی هستند که هم هارد و هم اطلاعات قرار گرفته در هارد را به صورت موقت یا مادام العمر ضمانت می کنند. به دلیل نوع استفاده از هاردهای اکسترنال، این حافظه ها در معرض خطرهای گوناگونی از جمله شوک، ضربه و یا آب قرار می گیرند که بهتر است یک گارانتی معتبر از آن پشتیبانی نماید.

برای مثال، گارانتی آونگ این تضمین را روی اکثر هاردهای خود قرار میدهد که اگر در ۲ سالِ اولِ خرید، هر مشکلی برای هارد پیش بیاید بدون قید و شرط آن را تعویض می کند و یا اگر اطلاعات داخل آن از بین برود به کمک تکنولوژی خاص خود، تمامی آن ها را به صورت رایگان ریکاوری می کند. همچنین، ریکاوری اطلاعات شما بعد از گذشت ۲ سال از خرید هارد، امکان پذیر است ولی برای آن باید مبلغی را بپردازید!

ویژگی های خاص

بعضی از هاردهای اکسترنال از استاندارد ها و قابلیت های خاصی برخوردار هستند که روی قیمت آن تاثیر می گذارند. از جمله این ویژگی های خاص می توان به پشتیبانی از استانداردهای IP برای ضد غبار، ضد آب و ضد رطوبت بودن اشاره کرد. از ویژگی های دیگر می توان داشتن استانداردهای نظامی ارتش برای نشان دادن مقاومت در برابر ضربه و شوک را نام برد که بعضی از آن ها دارای سنسورهای ضد شوک G Shock هم می باشند.

معرفی بهترین هاردهای اکسترنال بر اساس برند

معرفی بهترین هاردهای اکسترنال بر اساس برند

اکنون باتوجه به تعریف ها و ویژگی هایی که نام بردیم می توانید نسبت به نیازهای خود اقدام به خرید بهترین هارد اکسترنال نمایید. در این قسمت چند برند و مدل باکیفیت را برای شما اسم می بریم تا در میان گزینه های موجود انتخاب نمایید. هرکدام از این هاردها در نسخه های مختلف با ویژگی ها، ظرفیت و قیمت های جداگونه عرضه می شوند که باید حین انتخاب، تک تک آن ها را باهم مقایسه نمایید.

  • هاردهای مقاوم برند ADATA
  • هاردهای ایستاده مدل My Book Desktop از برند وسترن دیجیتال
  • هاردهای  Canvio Advance USB 3.2 از برند توشیبا
  • هاردهای سری One Touch از برند سیگیت
  • هاردهای Armor از برند سیلیکون پاور

معرفی بهترین هاردهای اکسترنال بر اساس قیمت

تمامی ویژگی هایی که قبلا اسم بردیم، مانند ظرفیت، مقاوم در برابر ضربه یا شوک، مقاوم در برابر گرد و خاک یا آب، داشتن استانداردهای نظامی، داشتن قابلیت های امنیتی، نوع پورت های اتصال، سرعت خواندن و نوشتن داده ها، HDD یا SSD بودن حافظه، میزان ظرفیت بافر و… بر روی قیمت این دستگاه تاثیر می گذارد. متاسفانه چون المان های مقایسه ای و تاثر گذار در قیمت برای هاردهای اکسترنال زیاد است نمی توان به صورت خاص چند مدل هارد را نام برد. ولی این نکته را در نظر داشته باشید که حین انتخاب هارد، حتما یکی از برند هایی که قبلا به آن اشاره کردیم تهیه کنید.

سوالات متداول قبل از خرید هارد اکسترنال

چه حجمی از هارد اکسترنال برای ارتقا ظرفیت خوب است؟

ظرفیت هاردهای اکسترنال، اولین و مهمترین نکته قابل توجه برای کاربران می باشد. اگر سرعت انتقال داده یک هارد اکسترنال پایین باشد، بازم می توانید نیازهای خود را با آن رفع کنید ولی به هیچ عنوان نمی توانید با یک هارد که ظرفیت آن کمتر از نیازهای شماست سرو کله بزنید! اگر برای جابجایی داده ها تا حجم 10 الی 20 گیگابایت می خواهید هارد اکسترنال تهیه کنید، بهتر است دست نگه دارید و بجای آن یک فلش مموری 32 یا 64 گیگابایت با کیفیت خریداری نمایید. ولی اگر می خواهید اطلاعات زیادی را ذخیره و به همراه خود داشته باشید، بهتر است نسبت به نیازهای خود اقدام به خرید هارد اکسترنال نمایید. ظرفیت استاندارد هاردهای اکسترنال، از دید گیگالپ، ۲ ترابایت می باشد که می توانید نسبت به فعالیت ها و نوع داده های خود؛ کمتر یا بیشتر از این ظرفیت را تهیه نمایید.

تفاوت رنگ های هارد وسترن دیجیتال به چه معناست؟

تفاوت رنگ های هارد وسترن دیجیتال به چه معناست؟

قبل از هرچیزی در نظر داشته باشید که رنگ بندی هارد های وسترن دیجیتال برای هاردهای اینترنال کامپیوتر (داخلی) می باشد نه هارد اکسترنال! به هرحال، برچسپ های رنگی که روی هاردهای وسترن دیجیتال قرار می گیرند برای پوشش سلیقه های رنگی متفاوت نمی باشد بلکه هر رنگی یک مفهوم خاص خود را به کاربر نشان می دهد.

رنگ آبی هاردهای وسترن دیجیتال: برای استفاده های خانگی و طولانی مدت با کمترین امکانات و هزینه به صرفه عرضه می شوند. همچنین، مدل های 7200rpm تا حداکثر 2 ترابایت و مدل های 5400rpm تا حداکثر 6 ترابایت در دسترس هستند و اکثرا دارای 64 مگابیت حافظه بافر (کش) می باشند.

رنگ قرمز هاردهای وسترن دیجیتال: این حافظه ها با ظرفیت حداکثر 18 ترابایت عرضه می شوند که برای استفاده در Raid و NAS مناسب هستند. یعنی قابلیت متصل شدن به همدیگر و ایجاد ارتباط باهم را دارند و می توانند به صورت ۲۴ ساعته و بدون هیچ مشکلی روشن بمانند و کار کنند.

رنگ سبز هاردهای وسترن دیجیتال: برای استفاده هایی با مصرف انرژی کمتر تولید شده اند که برای پشتیبان گیری بسیار مناسب بودند ولی چون کاربران به خرید هاردهای آبی رنگ تمایل بیشتری داشتند، تولید آن ها متوقف شده است.

رنگ مشکی هاردهای وسترن دیجیتال: این حافظه ها نسخه حرفه ای تر هاردهای آبی رنگ می باشند. عملکرد بیشتر، طول عمر بالا و سرعت بیشتر از مزایای این هاردها می باشد. بازار هدف این هاردها گیمرها و تدوینگرها می باشد که به دلیل قیمت بالای حافظه های SSD به دنبال تهیه هاردهای HDD می باشند. حداقل حجم بافر هاردهای مشکی وسترن دیجیتال 128 مگابیت و سرعت چرخش دیسک آن 7200rpm می باشد.

رنگ بنفش هاردهای وسترن دیجیتال: این هاردها مانند حافظه های قرمز رنگ عمل می کنند با این تفاوت که اولویت آن ها در نوشتن داده می باشد ولی اولویت هاردهای قرمز رنگ، خواندن داده را در اولویت خود قرار می دهند. با این اوصاف می توان گفت هاردهای رنگ بنفش وسترن دیجیتال برای ضبط ویدئو دوربین های مدار بسته گزینه مناسبی است و می توانند به صورت ۲۴ ساعته روشن باشند.

رنگ طلایی هاردهای وسترن دیجیتال: برای استفاده در دیتاسنترها با سرعت 7200rpm و حافظه کش 128 یا 256 مگابیت تولید می شوند. حداکثر ظرفیت این حافظه ها 10 ترابایت می باشد و می توانند به صورت 24 ساعته روشن بمانند. از ویژگی های مثبت دیگر این حافظه ها، می توان به کنترل دمای تولید شده و سازگاری با اکثر سرورها اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *