لپ تاپ استوک به دستگاه هایی گفته می شود که به صورت استفاده شده یا دست دوم در بازار بفروش میرسند. این لپ تاپ ها اصولا از شرکت ها و برند ها خریداری شده اند و پس از مدتی استفاده خاص، به فروشگاه های معتبر و مجاز برای سرویس و فروش مجدد ارسال میشوند. یکی از مزایای خرید لپ تاپ استوک، قیمت پایین تر نسبت به لپ تاپ های آکبند است. با خرید یک لپ تاپ استوک، میتوانید به صورت قابل توجهی هزینه خود را کاهش دهید و در عین حال از عملکرد خوب و قابلیت های مورد نیازتان برخوردار باشید. در مقاله راهنمای جامع خرید لپ تاپ استوک، با ما همراه باشید تا تمامی نکات و مراحلی را که باید قبل از خرید دستگاه در نظر داشته باشید را برای شما بازگو کنیم.
نکات مهم قبل از خرید لپ تاپ استوک
انتخاب لپ تاپ:
اولین نکته ای که باید قبل از خرید لپ تاپ استوک در نظر داشته باشید، نیازمندی های خودتان است! بهتر است اول نوع فعالیت های خود را بشناسید و بعد از آن، نسبت به نیازهایی که دارید، اقدام به جست جوی لپ تاپ مورد نظر نمایید.
در مرحله اول باید روی کارایی دستگاه تمرکز کنید و مطمعن باشید لب تاپی که انتخاب می کنید جوابگویی تمامی خواسته های شما می باشد؛ تا بعدا متحمل ضرر نشوید. احتمالا حین گشت و گذار و انتخاب لپ تاپ ها، چندین مورد مناسب را پیدا خواهید کرد که از چند لحاظ کوچک باهم متفاوت هستند. این یک امر طبیعی می باشد و لازم است اسم و مشخصات سخت افزاری تمامی آن ها را یادداشت نمایید.
اکنون باید لپ تاپ های انتخاب شده را، نسبت به اولویت های خود، نمره دهی کنید. مثلا برای شما شارژدهی باطری اهمیت بیشتری دارد یا عملکرد پردازنده؟ قابلیت حمل آسان در اولویت شماست یا کیفیت نمایشگر؟ آیا بیشتر دوست دارید از برند اچ پی خرید کنید یا ایسوس؟ بعد از جواب دادن به تمامی سوالات خود و نمره دهی به لپ تاپ های انتخابی، می توانید دستگاه ها را به ترتیب اولویت بچینید.
انواع لپ تاپ استوک:
لپ تاپ های استوک در انواع وضعیت سلامت عرضه می شوند. اگر بخواهیم به ترتیب از باکیفیت ترین آن ها نام ببریم شامل ۴ سطح می شوند: OpenBox؛ A++؛ A+؛ A. لپ تاپ های استوک OpenBox به دو دلیل از حالت آکبند خارج می شوند: یا در نمایشگاهی به نمایش گذاشته می شوند و بعد از اتمام مراسم به صورت استوک بفروش می رسند یا یکی دو سال از تولید آن ها گذشته و دیگر خواهانی در کشور های اروپایی ندارند و در فروشگاه های معتبر مانند Ebay به فروش می رسند. این نوع دستگاه ها بالاترین ارزش خرید را دارند چون به اندازه یک لپ تاپ آکبند، نو هستند ولی قیمت مقرون به صرفه تری دارند. لازم به ذکر است، معمولا این لپ تاپ ها به صورت کامل و به همراه جعبه و تمامی متعلقات به فروش می رسند.
لپ تاپ های استوک با گرید A++ تقریبا وضعیتی مانند لپ تاپ های OpenBox را دارند و بزرگترین تفاوت بین آن ها، عدم ارائه کارتن و متعلقات داخل جعبه می باشد (البته شارژر اصلی به همراه دستگاه برای مشتری ارسال می شود). این لپ تاپ ها بسیار تمیز و درحد نو می باشند و بعد از استفاده های کوتاه مدت قبلی، مجددا سرویس و به فروش می رسند.
لپ تاپ های استوک سطح A+ و A از کیفیت پایین تری برخوردارند و معمولا اثرات کهنگی، ضربه و پیکسل سوختگی در آن ها مشاهده می شود. قیمت این لپ تاپ ها بسیار پایین تر بوده و فقط در شرایط خاص ارزش خرید دارند. مثلا می توانید یک دستگاه سورفیس لپ تاپ 4 را که قابلیت لمسی آن از کار افتاده را با قیمت 30 درصد کمتر تهیه کنید و کلا بیخیال صفحه نمایش لمسی آن شوید و از سایر امکانات آن لذت ببرید!
ثبت سفارش خرید لپ تاپ استوک:
بعد از انتخاب لپ تاپ های مورد نظر و شناخت انواع لپتاپ استوک بهتر است تامیین کننده ها و فروشندگان لپ تاپ استوک را پیدا کنید. راحت ترین کار جست و جو کردن در گوگل، اینستاگرام و یا پرس جو اطرافیان می باشد. شهر مرزی بانه، یکی از بزرگترین تامیین کنندگان و وارد کنندگان لپ تاپ استوک اروپایی در ایران می باشد که فروشگاه گیگالپ یکی از آن هاست.
برای اطمینان و یافتن فروشگاه معتبر، بهتر است با پشتیبانی سایت در تماس باشید و در مورد نحوه فروش، موجودی لپ تاپ ها و نحوه ارسال سوال بپرسید و بعد از کسب اطمینان، لپ تاپ های مورد نظر خود را سوال کنید؛ آیا آن مدل را موجود دارند؟ دارای کدام درجه کیفی می باشد؟ و قیمت آن چند است؟
بهتر است با چندین سایت صحبت کنید و تمامی اطلاعات بدست آمده را یادداشت کنید و بعد از آن نسبت به خرید یکی از لپ تاپ ها در یکی از فروشگاه ها اقدام کنید. به یاد داشته باشید، معمولا فروشگاه های فروش لپ تاپ استوک از هر مدل تعداد محدودی موجود دارند پس بهتر است هرچه سریعتر اقدام به ثبت سفارش نمایید تا خدایی نکرده موجودی مدل مورد نظر تمام نشود.
بعد از اینکه تصمیم گرفتید که کدام لپ تاپ استوک را از کدام فروشگاه خریداری کنید، عکس و فیلم ظاهری لپ تاپ را به همراه اطلاعات دقیق لپ تاپ را درخواست کنید و در صورت تایید می توانید از طریق یکی از راه های پرداخت، اقدام به ثبت سفارش نمایید. بهتری نراه درگاه پرداخت سایت می باشد ولی اگر به فروشگاه مورد نظر اعتماد دارید می توانید از طریق کارت به کارت هم اقدام به خرید نمایید.
راهنمای خرید لپ تاپ استوک گیمینگ
لپ تاپ های استوک گیمینگ، دارای قوی ترین سخت افزارهای موجود در بازار می باشند و برای تجربه بازی ها یا استفاده های مهندسی بسیار پیشنهاد می شوند. مهم ترین المان در لپ تاپ های گیمینگ، سیستم خنک کنندگی آن ها می باشد و بعد از آن، کیفیت و دوام کیبورد و تاچ پد، کیفیت صفحه نمایش، سرعت پورت های اتصال، کارت شبکه و عمر طولانی دستگاه مدنظر است.
بهترین لپ تاپ استوک گیمینگ
1- لپ تاپ 17.3 اینچی اچ پی مدل OMEN 17x پردازنده i7 گرافیک 12GB RTX 4080
- پردازنده:i7-13700HX
- ظرفیت حافظه: RAM 16 گیگابایت
- ظرفیت حافظه داخلی:1TB SSD
- گرافیک: 12GB RTX 4080
- دقت صفحه نمایش: 165Hz (2560 x 1440) 2K
2- لپ تاپ 16.1 اینچی اچ پی مدل OMEN 16x پردازنده i9 گرافیک 8GB RTX 4060
- پردازنده:i9-13900HX
- ظرفیت حافظه: RAM 16 گیگابایت
- ظرفیت حافظه داخلی:1TB SSD
- گرافیک: 8GB RTX 4060
- دقت صفحه نمایش: 240Hz (2560 x 1440) 2K
از معایب این لپ تاپ ها می توان به قابلیت حمل نسبتا دشوار، وزن بالا و شارژدهی کوتاه باطری اشاره کرد که لازم است هنگام انتخاب به آن ها دقت کنید. تقریبا می توان گفت تمامی لپ تاپ های گیمینگ در یک سطح هستند و تنها در مواردی جزئی با هم اختلاف دارند که می توانید جهت انتخاب و مقایسه به تماشای ویدیو های یوتیوب یا مطالعه سایت nanoreview.net روی بیاورید.
راهنمای خرید لپ تاپ استوک دانشجویی
اگر قصد دارید برای استفاده های دانشجویی یک لپ تاپ استوک تهیه کنید، بهتر است از قبل همه نیازهای رشته تحصیلی خود را کامل بشناسید. اگر در رشته های مهندسی مانند برق، مکانیک، کامپیوتر یا معماری و عمران تحصیل می کنید، تمرکز خود را روی سخت افزار قدرتمند قرار دهید ولی اگر در رشته های دیگر مانند زبان، علوم پایه، معدن و یا غیره مشغول ادامه تحصیل می باشید، بهتر است قابلیت حمل و شارژدهی باطری در اولویت اول شما باشد.
قیمت لپ تاپ های استوک دانشجویی بسته به نیازهای شما ممکن است از 15 میلیون تا 40 میلیون متغیر باشد و تمامی مواردی که اول عرض کردیم روی قیمت تاثیر می گذارند. در نهایت، هر لپ تاپی را انتخاب می کنید بهتر است وزن آن بیشتر از 2 کیلوگرم نباشد چون وزن بیش از حد دستگاه می تواند در طولانی مدت شما را اذیت کند.
1- لپ تاپ 13 اینچی دل مدل Inspiron 7306 پردازنده i5 رم 8 گیگابایت گرافیک Intel Iris Xe
- پردازنده:i5-1135G7
- ظرفیت حافظه: RAM 8 گیگابایت
- ظرفیت حافظه داخلی:512GB SSD
- گرافیک: Intel Iris Xe
- دقت صفحه نمایش: FHD(1920 x 1080) x360 touch
2- لپ تاپ 12.7 اینچی مایکروسافت مدل Surface Pro 5 پردازنده i5 رم 8 گیگابایت گرافیک intel HD
- پردازنده:Core i5-7300u
- ظرفیت حافظه: RAM 8 گیگابایت
- ظرفیت حافظه داخلی:256 گیگابایت SSD
- گرافیک: Intel HD
- دقت صفحه نمایش: (2736*1824) 2K
راهنمای خرید لپ تاپ استوک مهندسی و مناسب رندرینگ و تدوین
لپ تاپ های مهندسی، دستگاه های پرقدرتی هستند که در حالت آکبند بسیار گران قیمت می باشند و ممکن است از پس خرید آن ها برنیایید. لپ تاپ استوک مهندسی، قیمت مقرون به صرفه و قابل قبولی دارند و جوابگوی تمامی نیازهای شما می باشند. بهتر است هنگام خرید این لپ تاپ ها زیاد روی شارژدهی باطری و وزن دستگاه حساس نباشید! مهم است که عملکرد سخت افزاری دستگاه در استفاده های مداوم و طولانی مدت، نوسان نداشته باشد. و پیش نیاز آن، تامین انرژی مورد نیاز و سیستم خنک کنندگی مناسب می باشد که نمی توانید آن ها را در قالب یک لپ تاپ نازک و سبک با باطری خوب پیدا کنید!
حداقل کانفیگ سخت افزاری قابل قبول برای لپ تاپ های مهندسی و مناسب رندرینگ و تدوین شامل اطلاعات زیر می باشد که متناسب به نیاز های شما ممکن است بیشتر هم باشد:
- پردازنده های 2019 به بالا
- · 16 گیگابایت رم
- · 512 گیگابایت حافظه SSD
- گرافیک های مجزا GTX 1660ti با RX650
بهترین لپ تاپ مهندسی
- پردازنده:Ryzen 5 4600H
- ظرفیت حافظه: RAM 16 گیگابایت
- ظرفیت حافظه داخلی:512 گیگابایت SSD
- گرافیک: (NVIDIA® GeForce GTX™ 1650 ti Laptop GPU (4 GB GDDR6
- دقت صفحه نمایش: FHD (1920 x 1080) 144Hz
2. لپ تاپ 15.6 اینچی اچ پی مدل Zbook 15 G5 پردازنده i7 رم 16 گیگابایت گرافیک 4GB Quadro P1000
- پردازنده:Core i7-8850H
- ظرفیت حافظه: RAM16 گیگابایت
- ظرفیت حافظه داخلی:512 گیگابایت SSD
- گرافیک: 4GB Quadro P1000
- دقت صفحه نمایش:Full HD (1920*1080)
نکته قابل توجه در لپ تاپ های رندرینگ و تدوین، توان پردازشی گرافیک دستگاه می باشد که بهتر است از 95 وات کمتر نباشد. برای دسترسی به این اطلاعات می توانید از سایت های بررسی تخصصی لپ تاپ مانند نانوریویوو کمک بگیرید. در آخر به خاطر داشته باشید که، یکی از بهترین انواع لپ تاپ های مهندسی، همان لپ تاپ های گیمینگ می باشد.
راهنمای خرید لپ تاپ استوک برای برنامه نویسی
برخلاف تصور اکثر افراد، برنامه نویسی به سخت افزار زیاد قوی نیاز ندارد. فعالیت برنامه نویسی به چند دسته کلی و رایج مانند طراحی سایت، اپلیکیشن موبایل یا تحت ویندوز، بازی سازی و سیستم عامل، تقسیم می شود. تقریبا تمامی پردازنده های Core i5 و Ryzen 5 سال 2015 به بعد توانایی پردازش برنامه های شما را دارند و اکثر لپ تاپ های استوک امروزی، از پردازنده هایی قویتر از این پردازنده ها استفاده می کنند.
بهتر است بیشترین تمرکز خود را روی رم، گرافیک و حافظه قرار دهید. اغلبِ محیط های نرم افزاریِ برنامه نویسی (IDEها) سنگین می باشند و باید برای اجرای سریعتر آن ها از حافظه های SSD کمک. بعد از اجرای برنامه، حین کارکردن بیشترین نیاز را به رم خواهید داشت! ممکن است 8 گیگابایت رم نیاز شما را برآورده کند ولی اگر می توانید، یا لپ تاپ با رم بالاتر تهیه کنید یا از فروشگاه درخواست کنید رم لپ تاپ را ارتقا دهد. اکثر امر برنامه نویسی، کمترین نیاز را به گرافیک خواهند داشت ولی ممکن است نسبت به نوع فعالیت های خود (بازی سازی، طراحی سه بعدی، رندرینگ و بیلد برنامه ها)، گرافیک مجزا یکی از اولویت های شما باشد.
بعد از سخت افزار، باید به مشخصات ظاهری و دیگر ویژگی های مورد نیاز برای خرید لپ تاپ استوک دانشجویی بپردازید. برای مثال بهتر است قابلیت حمل آسان و شاژدهی باطری را در نظر داشته باشید. اگر در یک مکان ثابت از دستگاه استفاده می کنید، می توانید لپ تاپ ها 16 یا 17 اینچ تهیه کنید و در غیر این صورت، به هیچ عنوان لپ تاپ بالای 15 اینچ تهیه نکنید.
1- لپ تاپ 15 اینچی اچ پی مدل Victus 15 پردازنده i5 گرافیک 4GB GTX 1650
- پردازنده:i5-12450H
- ظرفیت حافظه: RAM 8 گیگابایت
- ظرفیت حافظه داخلی:512 گیگابایت SSD
- گرافیک: (NVIDIA® GeForce GTX™ 1650 Laptop GPU (4 GB GDDR6
- دقت صفحه نمایش: FHD (1920 x 1080) 144Hz
2- لپ تاپ 13.5 اینچی مایکروسافت مدل Surface Book 1 پردازنده i5 رم 8 گیگابایت گرافیک 1GB Nvidia
- پردازنده:Core i5-7300u
- ظرفیت حافظه: RAM 8 گیگابایت
- ظرفیت حافظه داخلی:256 گیگابایت SSD
- گرافیک: 1GB NVIDIA GeForce
- دقت صفحه نمایش: (2000*3000) 2K
راهنمای خرید لپ تاپ استوک برای کارهای گرافیکی و فتوشاپ
اگر فعالیت های گرافیکی شما به استفاده از فتوشاپ و illustrator محدود می شود بهتر است یک لپ تاپ با پردازنده اینتل نسل 11 به بالا تهیه کنید که از گرافیک های قدرتمند یک پارچه Intel Iris استفاده می کنند. با این کار، دیگر لازم نیست هیچ وقت نگران قدرت پردازشی لپ تاپ خود باشید و مطمعن باشید تحت هیچ شرایطی با مشکل مواجه نخواهید شد. برای استفاده از این نرم افزار ها 8 گیگابایت گرافیک و 256 گیگابایت حافظه SSD کفایت می کند ولی می تواند بسته به سلیقه و نیازهای خود کانفیگ های قوی تری تهیه کنید.
بزرگترین نیاز گرافیست ها، صفحه نمایش با وضوح و دقت رنگی بالا می باشد تا بتوانند درست ترین محصول را ارائه دهند. پنل های IPS و OLED بهترین کیفیت نمایش را دارند و بعد از آن پنل های VA از کیفیت قابل قبولی استفاده می کنند. و لازم به ذکر است که، به هیچ عنوان پنل های TN یا TFT تهیه نکنید چون هم زاویه دید کمتری دارند و هم قادر به نمایش تمامی محدوده های رنگی نیستند.
معمولا گرافیست ها مانند برنامه نویس ها، نیاز دارند لپ تاپ های خود را در هر مکانی به همراه داشته باشند تا دسترسی سریع به فایل ها و ارائه پروژه داشته باشند. در همین جهت، وزن کم، قابلیت حمل و شارژدهی باطری را قبل از سخت افزار در اولویت خود قرار دهید.
جمع بندی راهنمای خرید لپ تاپ استوک
در کل، باتوجه به وضعیت اقتصادی کشور و قیمت دلاری محصولات، خرید لپ تاپ های استوک عملی عاقلانه و قابل توجیه می باشد. بزرگترین مزیت این دستگاه ها، قیمت مقرون به صرفه آن ها می باشد که می توانید با صرف هزینه کمتر یک لپ تاپ قدرتمند تهیه کنید. بهتر است قبل از خرید و ثبت سفارش، نیازها و نوع فعالیت های خود را به خوبی بشناسید و بعد، باتوجه به آن ها لپ تاپ های موجود در بازار را بررسی کنید.
واقعا اچ پی اومن 17 با گرافیک RTX 4080 عالیه کاش دلار یکم قیمتش پایین تر بود میتونستم بخرم