قیمت ایکس باکس Xbox سری اس و ایکس
همه گیمرها، کنسول های ایکس باکس رو بخاطر جون سخت بودنشون و کارایی عالی در بلند مدت دوست دارند. بازی های انحصاری مانند forza horizon یا gears، قابلیت استفاده از امکانات ایکس باکس روی ویندوز، قیمت به صرفه تر و از همه مهم تر، نسخه اقتصادی ایکس باکس سری اس باعث شده که این کنسول بازی ارزش خرید بالایی را برای گیمرها فراهم کند.
ایکس باکس سری ایکس رقیب سرسخت پلی استیشن ۵ می باشد که توانایی خروجی 4K 120Hz یا 8K 60Hz را دارد و نسخه اقتصادی آن با قیمت حدودی 14 میلیون، یعنی ایکس باکس سری اس توانایی اجرای بازی های نسل نهم را با خروجی تصویر 1440p 120Hz دارد. در ادامه همین بخش به معرفی کامل دستگاه های ایکس باکس وان (نسل ۸)، ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس می پردازیم و می گوییم که چرا باید ایکس بخرید یا نخرید!
انواع کنسول ایکس باکس
ایکس باکس، یک خانواده از کنسول های بازی توسط مایکروسافت است که طرفداران زیادی به دلیل کیفیت و بازی های انحصاری خود دارد. ایکس باکس با انواع مختلفی همچون ایکس باکس، ایکس باکس ۳۶۰، ایکس باکس وان، و ایکس باکس سری ایکس شناخته میشود. که هر نسل از ایکس باکس با بهبودهای گوناگون در سختافزار، گرافیک، و ویژگیهای اختصاصی به بازیها آمده است.
ایکس باکس وان
ایکس باکس وان، کنسول بازی نسل هشتم مایکروسافت می باشد که در همرده پلی استیشن ۴ سونی قرار می گیرد. قابلیت پخش تصویر 4K با پشتیبانی از تکنولوژی HDR، سرویس آنلاین Xbox game pass، بازی های انحصاری مانند Forza Horizon و دسته های ارتقا یافته از ویژگی های خوب این کنسول می باشد.
کنسول بازی Xbox one از پردازنده AMD Jaguar با 8 هسته اصلی و فرکانس 1.75 استفاده می کند. کارت گرافیک AMD Radeon GCN با 768 واحد اجرای گرافیکی و توان پردازش 1.31 ترافلوپ، حافظه GDDR5 با ظرفیت 8 گیگابایت و سرعت باند پهنای 68.3 گیگابایت بر ثانیه و حافظه HDD 1 ترابایتی با سرعت 5400 دور در دقیقه از دیگر مشخصات سخت افزاری ایکس باکس وان می باشد.
ایکس باکس وان دارای چندین نسخه مختلف می باشد که ورژن پایه آن در سال 2013 معرفی شد و نسخه ایکس باکس وان اس (Xbox one s) که نسخه ای کوچکتر می باشد در سال 2016 عرضه شد. این کنسول همان قدرت سخت افزاری نسخه پایه را در یک باکس جمع و جور تر عرضه می کند.
همچنین، ایکس باکس وان ایکس (Xbox one X) در سال 2017 معرفی شد که از لحاظ ظاهری به مانند نسخه استاندارد می باشد ولی بهبود های گرافیکی در آن به چشم می آید. و در آخر در سال 2019 نسخه دیجیتالی این کنسول با اسم Xbox One S All-Digital Edition معرفی شد که دراور نوری ندارد و بر پایه بازی های دیجیتالی و قابل دانلود عرضه شده است.
قیمت کنسول های ایکس باکس وان حدود ۱۰ میلیون تومان می باشد که بسته به نسخه و آکبند و استوک بودن متغیر می باشد.
ایکس باکس سری ایکس
پرچمدار کنسول نسل نهم مایکروسافت، با توان خروجی 4K ۱۲۰ هرتز یا 8K ۶۰ هرتز در سال 2020 معرفی و عرضه شد. این دستگاه قدرتمند، رقیب سرسخت پلی استیشن ۵ می باشد که دارای پردازنده AMD Zen 2 Octa-core با فرکانس 3.8 گیگاهرتز و کارت گرافیک RDNA 2 با 52 واحد CU و فرکانس 1.825 گیگاهرتز می باشد. همچنین از حافظه GDDR6 با ظرفیت 16 گیگابایت و سرعت باند پهنای 10 گیگابایت بر ثانیه و حافظه داخلی SSD با ظرفیت 1 ترابایت برای سرعت بارگذاری بسیار سریع بازیها و اجرای سریع آنها استفاده شده است. و بکاربردن تکنولوژی Ray Tracing برای بهبود نورپردازی و واقعیتر شدن جزئیات گرافیکی در بازیها از ویژگی های این کنسول می باشد.
دسته بازی Xbox Series X نسبت به نسل قبلی بهبود های چشم گیری داشته که ارتقای ارگونومی از مهمترین آن می باشد، تا در طولانی مدت دست تان خسته نشود و بتوانید به صورت مداوم بازی کنید. استفاده از دکمه Share برای به اشتراک گذاری سریع و آسان لحظه های جذاب با دوستان، ارتقا طراحی دکمه ها و بهبود کیفیت آن و بهبود شارژدهی برای استفاده این دسته بر روی کامپیوتر از نکات برجسته این تغیرات می باشد.
ایکس باکس سری ایکس مانند نسخه قبلی خود از سرویس انلاین Xbox Game pass پشتیبانی می کند که می توانید به کمک آن به بازی های آنلاین و چند نفره و همچنین دانلود بازی از فروشگاه مخصوص ایکس باکس بپردازید.
ایکس باکس سری اس
ایکس باکس سری اس که نسخه ارزانتر این کنسول نسل نهم می باشد، همان کارایی سری ایکس را برای شما فراهم می کند و تنها در چند مورد جزئی تفاوت دارد. اول از همه قیمت این کنسول تقریبا نصف ایکس باکس ایکس می باشد ولی در عوض بجای خروجی 4K می تواند رزولوشن 1440p 120 هرتز را نمایش دهد که اگر تلویزیون یا مانیتور شما نهایتا تا این اندازه را پردازش می کند، بهترین گزینه خرید می باشد! کنسول بازی Xbox Series S بسیار جمع و جور می باشد و بهترین گزینه برای افرادیست که می خواهند در کنار میز کامپیوتر خود یک کنسول بازی داشته باشند یا نمی خواهند میز تلوزیون را زیاد شلوغ کنند!
سخت افزار این کنسول شامل پردازنده AMD Zen 2 Octa-core با فرکانس 3.6 گیگاهرتز و کارت گرافیک RDNA 2 با 20 واحد CU و فرکانس 1.565 گیگاهرتز، حافظه رم GDDR6 با ظرفیت 10 گیگابایت و سرعت باند پهنای 224 گیگابایت بر ثانیه و حافظه داخلی SSD با ظرفیت 512 گیگابایت یا 1 ترابایت می باشد که نزدیک 250 گیگابایت آن برای سیستم استفاده می شود! همچنین استفاده از تکنولوژی Ray tracing و کنترلر های سری ایکس از مزیت های قابل توجه آن می باشد.
تفاوت ایکس باکس سری اس و ایکس
می توان تفاوت های بین ایکس باکس سری ایکس و سری اس را به صورت زیر مقایسه کرد:
- قدرت پردازشی سری ایکس تا 1.8 گیگاهرتز متغیر است ولی سری اس می تواند تا 1.5 گیگاهرتز پردازش داشته باشد. همچنین، سری ایکس از 16 گیگابایت حافظه رم بهره مند است ولی سری اس از 10 گیگابایت!
- در نسخه ایکس باکس سری ایکس می توانید تصاویر 4K 120hz یا 8K 60hz داشته باشید ولی در نسخه Xbox series S نهایتا تا روزولوشن 1440p 120Hz خروجی تصویر دریافت می کنید.
- کنسول Xbox series S تنها در نسخه دیجیتالی عرضه می شود و فاقد Blu-ray می باشد ولی Xbox Series X دارای Blu-ray می باشد و میتوانید نسخه فیزیکی (نواری) بازی ها را تهیه و بازی کنید.
- سری ایکس در دو رنگ سفید و سیاه عرضه می شود که نسخه سفید رنگ آن بسیار کمیاب می باشد و رنگ مشکی آن طرفداران بیشتری دارد ولی در مقابل ایکس باکس سری اس تنها در رنگ سفید موجود است.
- سری اس فضای کمتری نسبت به سری ایکس اشغال می کند و بسیار جمع و جورتر می باشد.
مقایسه ایکس باکس با پلی استیشن
از آن جایی که کنسول های ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن ۵ هردو از پرچمداران بازی نسل نهم می باشد، مقایسه سخت افزاری آن دو نسبت به اعداد و ارقام تقریبا کاری بیهوده است. هردو آن ها از بهترین قطعات سخت افزاری با بهترین عملکرد و بیشترین سرعت استفاده می کنند ولی کیفیت گرافیکی پلی استیشن ۵ کمی بیشتر است.
هردو این کنسول ها توان خروجی 4K 120Hz و 8K 60Hz را دارند و می توان گفت از لحاظ سخت افزاری تقریبا در یک سطح می باشند. از دید گیگالپ، برای مقایسه این دو کنسول باید به ۴ معیار: پشتیبانی و سرویس های آنلاین، بازی های انحصاری، قیمت دستگاه و بازی ها، دسته های بازی و امکانات خاص توجه کرد.
سرویس های آنلاین:
هردو این کنسول ها قابلیت بازی های چند نفره و آنلاین را دارند و از طرفی هردو آن ها سرویس هایی برای دانلود و آرشیو کردن بازی ها را به صورت دسته جمعی در اختیار کاربر قرار می دهند. سرویس ایکس باکس، Xbox game pass نام دارد که در انواع مختلف عرضه می شود که دو نوع Core و Ultimate بسیار پرطرفدار می باشند. برای تهیه Xbox Game pass core (Xbox console)
باید ماهیانه 10 دلار و یا سالیانه 60 دلار بپردازید تا به قسمت آنلاین تمامی بازی ها دسترسی پیدا کنید و در لحظه بتوانید از میان بازی های معرفی شده در سرویس که بالای ۳۰۰ بازی می باشند ۳۰ عدد بازی را داشته باشید. و در نسخه Xbox Game pass Ultimate باید ماهیانه 17 دلار پرداخت کنید تا علاوه بر امکانات نسخه Core، بتوانید به صورت نامحدود تمامی بازی های معرفی شده را داشته باشید، بتوانید همزمان از آن در کنسول و ویندوز استفاده کنید، عضویت بازی های EA را داشته باشید و بتوانید از ویژگی Cloud Gaming Beta استفاده کنید. (منبع:
https://www.ign.com/articles/how-much-does-xbox-game-pass-cost)
در مقابل، سرویس انلاین پلی استیشن Playstation plus نام دارد که آن هم به ۳ نوع تقسیم می شود. در حالت Essential ماهانه به بازی های محدودی دسترسی دارید و می توانید به تجربه بازی های آنلاین بپردازید. قابلیت های share و فضای اضافی مجازی از ویژگی های برتر این اکانت است که برای تهیه آن باید ماهیانه 10 دلار یا سالیانه 80 دلار بپردازید. در نسخه PS Plus Extra به بالای 100 بازی در ماه دسترسی خواهید داشت که علاوه بر قابلیت های نسخه قبلی، می توانید عضو باشگاه Ubisoftشوید و از بازی های انحصاری آن لذت ببرید. برای تهیه این نوع اکانت باید ماهیانه 15 دلار یا سالیانه 135 دلار بپردازید و در نسخه آخر، یعنی Premium، به تمامی بازی ها و خیلی ویژگی های جذاب مانند استریم بازی ها دسترسی پیدا می کنید که باید ماهانه 18 و سالانه 160 دلار بپردازید. نکته قابل توجه دیگر این است که اکانت های پلی استیشن پلاس را می توانید به صورت ۳ماهه هم دریافت نمایید که برای اطلاع از قیمت ها و ویژگی های آن می توانید سایت مرجع را مطالعه نمایید.
https://www.playstation.com/en-us/ps-plus/
بازی های انحصاری:
یکی از معیارهای انتخاب کنسول بازی، بازی های انحصاری آن کنسول می باشد، یعنی بازی هایی که فقط و فقط برای یکی از آن ها عرضه می شود. در زیر چند مورد از بازی های پرطرفدار هرکدام را نام می بریم تا بتوانید نسبت به علاقه خود بین آن ها انتخاب نمایید.
لیست بازی های انحصاری ایکس باکس:
- Halo Infinite
- Forza Horizon
- The Elder Scrolls
- Fable
- Avowed
- Everwild
- Hellblade II: Senua’s Saga
- State of Decay
- Perfect Dark
لیست بازی های انحصاری پلی استیشن:
- The Last of Us Part
- God of War
- Spider-Man
- Ghost of Tsushima
- Horizon Forbidden West
- Uncharted
- Demon’s Souls
- Ratchet & Clank: Rift Apart
- Bloodborne
- Gran Turismo
قیمت کنسول ها و بازی ها:
قیمت کنسول های ایکس باکس سری ایکس و پی اس ۵ اسلیم تقریبا یکسان و حدود 24 تا 26 میلیون می باشد ولی مزیت بزرگ ایکس باکس، نسخه سری اس می باشد که با قیمت حدودی 14 تا 15 میلیون به صورت آکبند قابل خریداری است و می توانید با بودجه 10 میلیون کمتر، بازی های نسل ۹ را تجربه نمایید.
از طرف دیگر، قیمت بازی های هردو کنسول در یک رنج قیمت قرار دارند و به صورت آکبند و نسبت به نوع بازی می توانند از 2 تا 3 میلیون قیمت داشته باشند (500 تومان کم و بیش) ولی نکته منفی که برای بازی های پی اس وجود دارد، شایعه شده است که پی اس ۵ می خواهد از طریق آپدیت هایی مانع استفاده از نوار های دست دوم شود و دیگر نتوانید بازی های دست دوم را خریداری یا بفروشید!
دسته های بازی و کنترلر ها:
یکی دیگر از مواردی که باعث لذت بیشتر حین بازی کردن می شود، دسته کنسول ها می باشد. قرار گیری آن در دست، احساس راحتی، ویژگی های مختلف و ماندگاری کنترلر ها از عواملی است که می تواند در انتخاب کنسول و دسته دخیل باشد.
اگر بخواهیم از لحاظ امکانات و ویژگی ها این دو دسته را باهم مقایسه کنیم، از دید ما،برگ برنده با کنترلر پلی استیشن ۵ می باشد. دکمه های مکانیکی، ویبراتورهای حساس به موقعیت دربازی و نحوه عملکرد دکمه ها نسبت به نوع فعالیت در بازی از ویژگی های انقلابی آن می باشد. مثلا اگه بخواهید آروم راه بروید می توانید غلطک شوکر را کمی به جلو فشار دهید یا وقتی دارید در یک مسیر کوهستانی حرکت می کنید ویبراتور های کنترلر، شدت و نوع لرزش های آن را به خوبی نسبت به چاله چوله ها شبیه سازی می کنند (Haptic Feedback) یا وقتی دارید تیر اندازی می کنید دکمه های R2 و L2 نسبت به لگد اسلحه واکنش نشان می دهند (Adaptive Triggers) و خیلی موارد دیگر. همچنین، اسپیکرهای داخلی استریو برای شبیه سازی بهتر و ارتباط راحت تر با هم تیمی ها در بازی تعبیه شده است.
از طرفی دیگر دسته بازی ایکس باکس را داریم که از لحاظ طراحی و عملکرد و کاهش تاخیر روی آن کار شده است. اکنون باطری این دسته برای استفاده در ویندوز بهینه تر شده و دسترسی به دکمه share راحت تر شده تا حی بازی بتوانید لحظه های جذاب را به اشتراک بگذارید. هر دو این کنترلر ها قابلیت استفاده در ویندوز را دارند و هردو آن ها به صورت بیسیم متصل می شوند.
هردو این کنترلر ها از لحاظ ارگونومی و قرار گرفتن در دست عالی هستند و تنها چیزی که باعث انتخاب یکی از آن ها می شود سلیقه خودتان می باشد. در آخر باید بگوییم، تنها نقطه ضعفی که می توان به دسته پلی استیشن ۵ گرفت عمر مفید کوتاه در صورت روشن بودن قابلیت های Adaptive Triggers و Haptic Feedback می باشد. و از طرفی دیگر، نقطه ضعف دسته ایکس باکس نداشتن تکنولوژی جدید با امکانات خیره کننده می باشد و تنها نسخه های قبلی را ارتقا داده اند!
قابلیت های ویژه:
یکی از بزرگترین ویژگی هایی که بین کنسول ها مطرح است بازی های واقیت مجازی یا همان VR می باشد. در این مورد پلی استیشن برنده بازی می باشد چون از پی اس ۴ به بعد کنترلرها و هدست های واقیعت مجازی خود را معرفی کرده و یه عالمه بازی برای تجربه این سبک گیم ها منتشر کرده است ولی ایکس باکس باتوجه به اینکه از این قابلیت پشتیبانی می کند ولی هیچ هدست یا کنترلر خاصی را معرفی نکرده است، امتیاز این مرحله رو هم به پی اس می دهیم! (دقت کنید که بازی های واقعیت مجازی ایکس باکس خیلی محدود هستند و باید از کنترلرها و هدست های سایر برند ها استفاده کنید)
قیمت Xbox
قیمت کنسول های Xbox نسبت به رقیب خود یعنی پلی استیشن 5 بسیار مقرون به صرفه تر است و اگر صرفا برای تجربه بازی های نسل نهمی و گذران وقت می خواهید یک کنسول را انتخاب و خریداری کنید مطمئن باشید بهترین گزینه، ایکس باکس های نسل ۹ می باشد. از مزیت های بسیار خوب ایکس باکس، داشتن نسخه سری اس می باشد که همان کارایی را با نصف قیمت در اختیار کاربران قرار می دهد. در آخر، ما در تیم گیگالپ آماده پاسخ دهی به تمامی سوالات شما می باشیم و می توانید از طریق شبکه های مجازی یا تلفن تماس با ما در ارتباط باشید.
خرید ایکس باکس از بانه
با توجه به ۱۵ روز مهلت تست که توسط گیگالپ ارائه می شود، شما می توانید بازی ها و قابلیت های این کنسول را به طور کامل تجربه کرده و مطمئن شوید که با خرید ایکس باکس از ما بهترین انتخاب را داشته اید. همچنین، باتوجه به قیمت کنسول های ایکس باکس در فروشگاه گیگالپ در بانه، این امکان فراهم شده است که با خرید ایکس باکس های نسل ۹، ارزش خرید بالایی را دریافت کنید و از تمامی امکانات و ویژگیهای آن بهره مند شوید.
سوالات متداول
- آیا می توان دسته های ایکس باکس را به کامپیوتر وصل کرد؟
بله، تمامی دسته های ایکس باکس قابلیت وصل شدن به ویندوزرا دارند و کاملا با آن سازگار می باشند.
- آیا می توان از دسته های پلی استیشن ۵ برای ایکس باکس استفاده کرد؟ یا برعکس؟
خیر این امکان وجود ندارد ولی بعضی از کاربران با استفاده از قطعات سخت افزاری خاص یا نرم افزار ها توانسته اند این کار را انجام دهند.
- با هر بار شارژ شدن دسته های ایکس باکس چند ساعت می توان بازی کرد؟
با هر بار شارژ کامل می توانید حدود ۳۰ ساعت با کنترلر های بازی ایکس باکس سری ایکس یا اس بازی کنید.
- قیمت بازی های ایکس باکس چقدر است؟
بیشترین قیمت بازی های رده بالای A++ مانند فورزا هاریزون 70 دلار می باشد که این قیمت بسته به نوع بازی می تواند کمتر شود.
- آیا ایکس باکس سری اس ارزش خرید دارد؟
بله، تقریبا بین تمامی کنسول های ایکس باکس، Xbox Series S بیشترین ارزش خرید را دارد.
- روی ایکس باکس سری اس 500 گیگابایت، چند بازی همزمان می توانیم داشته باشیم؟
به صورت میانگین می توانید ۱۰ بازی را به صورت هم زمان روی کنسول های 500 گیگابایتی داشته باشید که بسته به نوع و حجم بازی ها این عدد متغیر است.
- ایکس باکس سری ایکس بهتر است یا پلی استیشن ۵؟
بیشترین عامل برای جواب این سوال، بازی های انحصاری این کنسول ها می باشد که بسته به علاقه خودتان باید تصمیم به خرید آن ها بگیرید ولی از لحاظ عملکرد سخت افزاری تقریبا در یک سطح می باشند.
- ایکس باکس سری اس بهتر است یا پلی استیشن ۵ اسلیم دیجیتال؟
چون پلی استیشن ۵ اسلیم تنها نسخه کوچک شده دستگاه استاندارد می باشد، پلی استیشن ۵ اسلیم قدرت پردازشی و قیمت بیشتری نسبت به ایکس باکس سری اس دارد.
منبع: Xbox